دکتر مهدی یامینی dr yamini |روشهای غیر جراحی لاغری
روشهای غیر جراحی لاغری

روشهای غیر جراحی لاغری

روشهای غیر جراحی لاغری


بهترین روش برای لاغری در همه افراد رژیم غذایی و ورزش است. در برخی افراد که به علت شرایط جسمی و پزشکی امکان کاهش وزن با روشهای فوق ندارن از روشهای کمکی غیرجراحی میتوان کمک گرفت که شامل اسلیو غیر جراحی( ESG) , تزریق باریاتریک معده و بالون گذاری معده است که در مرکز گوارش و کبد کاوه انجام میشود

 

اسلیو غیرجراحی ESG( Endoscopic Sleeve Gastroplasty)


با پیشرفت تکنولوژی، دنیای پزشکی به سمت روشهای کم تهاجمی و غیرجراحی میرود که عوارض و درد کمتری برای بیمار ایجاد کند. در زمینه لاغری بیماران هم شرکت apollo endosurgery از تکنولوژی apollo overstitch system رونمایی کرد که پس از طی مراحل تحقیقاتی، تاییدیه سازمان غذا و داروی امریکا را اخذ کرد.(FDA approved)


مراکز انحصاری در ایالات متحده امریکا ،انگلستان و استرالیا   بصورت روتین ، این روش را خدمت بیماران قرار دادند. از ابتدای سال 2022 مرکز گوارش و کبد کاوه به همت دکتر مهدی یامینی و همکاران، این روش را برای اولین بار در ایران ، در خدمت بیماران بکار گرفتند. 

از مزایای این روش عدم نیاز به برش جراحی ، عدم نیاز به بریدن و برداشتن  بخشی از معده ،کاهش عوارض اسلیو جراحی ،عدم نیاز به بستری و درد کمتر برای بیماران میباشد.

 

تزریق باریاتریک معده(تزریق بوتاکس معده):


روش جدید غیر جراحی که در دنیا استفاده میشود استفاده از تزریق باریاتریک اندوسکوپیک  معروف به تزریق بوتاکس معده است که دکتر یامینی و همکاران از سال 2016 برای اولین بار در ایران شروع به استفاده از این روش کمکی لاغری  نمودند .
 .در این روش به کمک اندوسکوپی تحت امپول خواب اور در مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، داروی دیسپورت در جدار معده در نقاط معینی تزریق میگردد که با کاهش حرکت معده و  کاهش اشتها، باعث کاهش وزن ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم در طی ۴ تا۶ ماه میشود و با موفقیت پروسیجر ۸۰ درصد در بیماران همراه است.

 

 بالون گذاری معده:


یکی از روشهای غیر جراحی سنتی که برای لاغری در دنیا استفاده میشود جایگذاری بالون در معده است. بالون معده یک حباب توپی از جنس سلیکون است که درون معده قرار میگیرد و با کاهش حجم داخلی معده و اثر بر مرکز اشتها باعث کاهش وزن ۱۵ تا ۳۵ میشود.این روش با استفاده از اندوسکوپ تحت امپول خواب اور  در زمان ۱۵تا ۲۰ دقیقه انجام میشود وبا موفقیت پروسیجر در ۸۵ درصدبیماران همراه است.
مدت نگهداری بالون ۶ تا ۹ ماه است و پس از ان خارج میگردد .بیماران معمولا با کاهش وزن پیدا کرده وبدست اوردن  امکان انجام فعالیت بدنی مناسب،  دچار افزایش وزن مجدد نمیشوند.ولی در صورتیکه دچار پرخوری عصبی باشند  و مجددا وزن زیاد کنند بالون جدید جایگذاری میشود