دکتر مهدی یامینی dr yamini | همه چیز درباره علل درد شکم
همه چیز درباره علل درد شکم

همه چیز درباره علل درد شکم

همه چیز درباره علل درد شکم 

خوب است بدانید دردی که در شکم احساس می شود، بین قفسه سینه و لگن ایجاد می شود. این درد به شکل موضعی است و به گرفتگی شباهت دارد. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی علل درد شکم بپردازیم، پس با ما همراه باشید. 

    

نگاهی به علل درد شکم

لازم به ذکر است قبل از اینکه علل درد شکم را مورد بررسی قرار دهیم باید بدانید شکم درد یکی از شایع ترین بیماری های دستگاه گوارش محسوب می شود و امکان دارد دلایل زیادی این مشکل را ایجاد کنند. همانطور که ذکر شد دل درد یک درد بسیار رایج می باشد که اکثر افراد در طول زندگی حداقل یک بار آن را تجربه کرده اند. گاهی اوقات مصرف برخی از  داروها می توانند این مشکل را ایجاد کنند. علاوه بر این امکان دارد درد از قسمت دیگری به شکم انتقال یابد. به عنوان مثال بیشتر افراد در پی بیماری های ریوی و قلبی دل درد را نیز ممکن است تجربه کنند. درد شکم امکان دارد خفیف، شدید یا به صورت مداوم ایجاد شود. درد می تواند به صورت ناگهانی و در دراز مدت نیز همراه شخص باشد. علاوه بر این درد ممکن است به همه نواحی شکم نیز برسد.                   

 

نشانه های درد شکم چیست؟

توجه داشته باشید علائم درد شکم عبارتند از:

    بی اشتهایی

    سر گیجه

    استفراغ 

    تهوع

    امکان دارد فرد از مصرف غذا و آب بپرهیزد.

    دل درد گاهی با تکرر ادرار همراه می باشد. 

اگر علائم درد شکم را داشتید بهتر است از راهنمایی های دکتر مهدی یامینی فوق تخصص گوارش، کبد و مجاری صفرایی بهره مند شوید. به یاد داشته باشید اگر درد شما با نشانه های زیر همراه است باید به توصیه های متخصص گوش دهید:

    امکان دارد درد شما با فعالیت های بدنی شدیدتر شود. 

    ورم شکم

    ممکن است زمانی که شکمتان را لمس می کنید درد شدیدی را احساس نمایید.

    زرد شدن پوست

    امکان دارد وزن بیمار به شدت کم شود.

    تب

    مدفوع خونی

 

نشانه های درد شکم

 

انواع شکم درد

در بخش قبل به بررسی علائم درد شکم پرداختیم. دل درد انواع گوناگونی دارد و پزشک می تواند درد را با توجه به نوع درد به سرعت شناسایی کند. در این بخش قصد داریم انواع شکم درد را مورد بررسی قرار دهیم. از شایع ترین دردهای شکم می توان به موارد زیر اشاره نمود:

    کولیکی: دردهای کولیکی به صورت کاملا ناگهانی ایجاد می شوند و به دل پیچه یا اسپاسم عضلانی شباهت دارند. این دردها موجی شکل می باشند و بیشتر اوقات با درد زیاد تشدید می شوند. از رایج ترین علل درد شکم می توان به سنگ کیسه صفرا و سنگ کلیه اشاره کرد. 

    کرامپی: این درد اغلب اوقات با یبوست، نفخ شکم و اسهال همراه می باشد. در اکثر مواقع دلیل این درد جدی نمی باشد. در بانوان امکان دارد سقط جنین یا پریود موجب بروز این مشکل شوند. 

    موضعی: درد موضعی به ناحیه خاصی از شکم مربوط می شود. بیشتر اوقات این درد، در اندام خاصی از بدن مشکل ایجاد می کند. از رایج ترین دلایل دردهای موضعی می توان به زخم معده اشاره نمود. 

 

علل درد شکم چیست؟

علل درد شکم می تواند به عوامل زیادی وابسته باشد. از رایج ترین علل درد شکم می توان به موارد زیر اشاره نمود:

    دیوار روده درگیر کشیدگی می شود.

    گاز زیادی در روده ها ایجاد می شود.

    فرد با سوء هاضمه شدید به متخصص مراجعه می کند.

 

به طور معمول علل درد شکم به هیچ عنوان سخت و پیچیده نیست و این مشکل جدی تلقی نمی شود. برخی از دردهای شکم امکان دارد جدی باشد و به مشاوره های پزشک نیاز داشته باشد. برخی اوقات درد شکم نخستین نشانه بروز سکته قلبی است. این مشکل در افرادی که سن بالاتری دارند مشاهده می شود. علاوه بر این امکان دارد در پی بیماری های روحی و روانی نظیر افسردگی و اضطراب دردهای شکم به صورت شدیدتر ایجاد شوند.   

نظرات

در حال حاضر نظری ثبت نگردیده

دیدگاهتان را بنویسید